Wat doet GroeneDakenLeiden?

DSC_0123

Wat doet GroenedakenLeiden?

GroenedakenLeiden ‘ontzorgt’ inwoners én bedrijven bij de subsidieaanvraag, de aanleg van een groen dak en de bijbehorende financiële afwikkeling. Wij kijken of je dak geschikt is voor een groen dak en geven aan wat de kosten zijn (met aftrek van de subsidie). Na akkoord op de offerte maken we een afspraak voor aanleg.
Na de aanleg betaal je de factuur van Universal Greenfields. Het bewijs van betaling en een foto van het groendak sturen wij op naar de gemeente; die betaalt daarna de subsidie uit.

GroenedakenLeiden zorgt dat je aanvraag voldoet aan de voorwaarden van de gemeente en brengt bewoners uit de Leidse wijken bijeen zodat zij samen kunnen  profiteren van schaalvoordeel.

WIJKAANPAK
We kiezen voor een wijkgerichte aanpak, waarbij wordt gestimuleerd dat zoveel mogelijk inwoners uit de wijk meedoen: hoe meer deelnemers met dezelfde klus (bijv 6x een carports of schuur), hoe goedkoper per deelnemer. Misschien zijn er in jouw wijk al groene-daken initiatieven genomen; kijk hiervoor bij de initiatieven in jouw wijk.

NIEUW INITIATIEF?
Als je een nieuw initiatief in jouw wijk of straat wilt starten, laat dat ons dan weten. We nodigen je van harte uit om op deze site meer over jouw initiatief te vertellen.